dissabte, 26 de gener de 2013

Rubén Parera - Vins d'AutorJa, amb les etiquetes dels seus vius més “senzills”, entenem que es tracta d’un celler que treballa amb conceptes biodinàmics. Parlant de biodinámica, cal recordar a les persones que diuen que són tonteries o coses que s’acaben d’inventar per vendre vi, que la biodianimca és “simplement” el calendari del pagès, que ja existia per als primers “pagèsos” de fa centenars d’anys. (per cert, he dit simplement, malgrat de senzill no en té res!!)

Al capdavant del celler es troba Rubén Parera, que amb l’ajut del seu pare Jordi, dirigint les vinyes, elabora vins frescos i francs. Són vins que no enganyen a ningú, tal com ja ens deixe entreveure un dels seus blancs, el Clar.

Doncs així són, Clars i Catalans. Gent senzilla, que cuida la terra i la natura, amb origens sempre lligats al camp amb el conrreu de la cirera i l’oliva.

El celler es troba situat a Sant Joan Samorra, a l’Alt Penedès i gaudeix d’un clima magnífic per elaborar vins de qualitat, doncs l’entrada de brisa marina i les corrents d’aire que s’originen entre el corredor de Montserrat i el Massís del Garraf els garanteix un nivell sanitari a les vinyes extraordinari.

L’aire és molt important a la vinya, doncs s’emporta possibles fongs que amb la humitat característica del clima mediterrani es desenvoluparien “com a casa”.

L’idea d’en Rubén és elaborar vins que respectin molt la varietat, i el fil conductor entre els seus vins sempre és la fruita.
Malgrat tot, això no vol dir que al Rubén no li agradi fer coses noves, de fet podríem dir que és “un personatge inquiet”, en constant evolució, igual que els seus vins.

Una de les peculiaritats amb les que treballa darrerament, és la bóta de fusta de càssia, que aporta notes lleugerament “axeressades”.

VINS

CLAR 2012, Xarel·lo, Gewürztraminer i Chardonnay.  Divertit, fresc i fácil. Aromàtic, amb notes florals i de fruites blanques carnoses.

FOSC 2012, Ull de llebre, Sumoll, Syrah i Lledoner negre. Fruitòs i golòs, lleuger i amb un pas per boca suau i agradable. Un vi que convida a beure.

FAUST 0.7, Cabernet Sauvignon, Merlot, Ull de llebre i Garnatxa Tintorera. És el vi més senyor, prudent, i complexe. En nas es plé de matisos que li atorguen els 30 mesos que reposa en bota.

SASSÓ PARERA, Xarel·lo peculiar, envellit en càssia. No és un vi gens comercial, agrada a qui no te pressa amb una copa de vi doncs evoluciona constantment, i et sorprèn cada cop que hi poses el nas. És tant profund que corres el risc de perdret-hi. Alerta!! ;D

ROIG, Sumoll i Ull de llebre. El rosat de la casa, un bombonet de vi, amb notes de grosella madura. Molt llaminer.

Salut i vi
Ferran Casellas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada