dilluns, 23 de setembre de 2013

Boca Petita, DO Empordà

Ja tenim a les nostres botiges la gama de vins Boca Petita.
Es tracte d’un blanc, un rosat i un negre, DO Empordà.


Esta elaborat amb un cupatge de Macabeo i Chardonnay amb una pinzellada de Muscat.
Es de color groc palla amb reflexos verdosos, molt net i cristal·lí.
Te aroma intens i fruital amb matisos d’herbes de tocador. Convida a tastar-ho.
En boca es suau, fresc i fàcil de veure, tot i tindre poca graduació es llarg en boca, deixant notes cítriques i un final llaminer.
Es un molt mediterrani, perfecte per fer una copa d’aperitiu, amb peix de roca, amb carn blanca o amb formatges de pasta tova.



Està elaborat amb un cupatge de Garnatxa, Samsó i Cabernet Sauvignon.
Es de color vermell piruleta intens amb reflexos blaus. Molt atractiu.
En nas fragant amb records de fruita vermella com la cirera, notes làctiques.
Entrada suau en boca, refrescant i afruitat. Acidesa molt ben equilibrada, i final agradable amb notes de confitura de maduixa.
Es perfecte per fer amb uns “spaghetti carbonara” o pasta en general, amb pizza o amb arrossos, amb carn a la brasa o per uns embotits.



Està elaborat amb un cupatge similar al rosat.
Es de color vermell cirera picota amb ribet morat. Es capa mitja ja que no fa llargues maceracions amb la pell, i per la mateixa raó, no te notes astringents ni final assecant de boca.
En nas està marcat per el aroma fruital, records de melmelada de fruits del bosc, alguna nota balsàmica i herbàcia, fonoll i anís.
En boca es suau i refrescant, amb pas per boca lleuger. Te final llaminer amb records de prunes confitades.
Accepta molt be el fred de nevera per el seu servei. Al tindre una graduació baixa, per ser un negre del Empordà, i molta fruita, es ideal per prendre a qualsevol hora del dia.
Combina molt be amb embotits, carn a la brasa, formatge, pastes, peixos amb salsa, croquetes o confit d’ànec. Però les seves qualitats fan que sigui molt versàtil a l’hora de combinar.

Gerard Marín 
Wine Palace Girona

1 comentari: