divendres, 20 de setembre del 2013

Azul y Garanza: Nous aires a DO Navarra

Actualment la DO de Navarra no està passant per un dels seus moments de major popularitat pero projectes com Azul y Garanza aporten aires nous a la regió.
El projecte neix de la necessitat per part de Dani Sànchez y Maria Barrena, de trobar un lloc on començar a elaborar els seus propis vins i començar a fer realitat aquelles idees que els passaven pel cap durant tant de temps. Temps durant el qual, tots dos es van anar formant en regions tant diferents com Bourgogne, Australia o Argentina.
El celler es troba situat al Desert més gran d’Europa, el de las Bardenas Reales de Navarra, i es precisament aquest desert i el seu especial geoclima el que fa especials i peculiars els seus vins.
Un dels trets mes caracteristics d’un desert, com es la falta de plujes, es combina amb un extraordinari contrast de temperatures entre el dia i la nit. Tot plegat ens assegura vins amb colors de gran intensitat i raims deliciosament concentrats.
Cadascun dels vins tenen una marcada personalitat, l’Abril, és un Tempranillo amb Cabernet Sauvignon del nord de les Bardenas Reales, una zona de nits fresques i d’on obtenen el raïm perfecte per elaborar un vi fresc i molt aromatic i amb un pas per boca suau i delicat. El Seis de Azul y Garanza, elaborat amb Merlot i Cabernet Sauvignon, ja es un vi més seriós encara que igualment fresc, amb un pas per bota més pronunciat (uns 10 mesos de mitjana segons la varietat) que li atorga una major complexitat, amb lleugers torrats que es fonen amb les notes de fruites negres. Tanins abundants i madurs. La joia de la corona del celler es el Desierto, un clar homenatge a la terra i la vinya. Aquesta està ubicada practicament a tocar amb el Parque Nacional de las Bardenas Realies i sense cap dubte és una de les vinyes méa atormentades de Navarra, amb una pluviometria practicament inexistent i un contrast de temperatures molt elevat. El vi, monovarietal de Cabernet Sauvignon, mostra clarament les caracteristiques de la vinya, amb una gran concentració en tots els sentits, un vi explosiu i carnós, molt gustós i complexe i que requereix d’un pas per bota de 15 mesos per tal de poder tranquilitzar el seu carácter. Un vi que no deixa indiferent.

Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada