dijous, 19 de setembre de 2013

Tast de Wemyss Malt Whisky

Ahir, a la botiga de Av. Sarrià, Barcelona, va tenir lloc un tast de whiskys i Ginebres de la Destil·leria i Negociant Wemyss. Tal com varem explicar a l’article de ladestileria en aquest mateix bloc, Wemyss es un Negociant relativament nou doncs varen començar la seva aventura a mitjans de 2005. Evidentment en els primers anys es normal veure canvis substancials  en les característiques o filosofia dels seus whiskys . Això no vol dir que els seus whiskys siguin ni millors ni pitjors que fa un any però sí cal remarcar que la sempre constant voluntat d’adaptar-se al seu públic i de preocupar-se per la seva opinió ha fet que els seus destil·lats hagin sofert petits, petitíssims canvis en els matisos que han donat lloc a whiskys més fàcils de veure i gaudir. Un clar exemple el trobem en el THE HIVE, que substitueix l’anterior SMOUTH GENTELMAN, en aquest cas ens trobem davant d’un Blend de 16 maltes diferents de la regió d’Speyside, algun d’ells amb lleugerts matisos fumats que proporcionen un final més llarg i lleugerament madur.
El PEAT CHIMNEY, per contra, un blend de també 16 maltes de l’illa d’Island, on els whiskys son característicament fumats per  l’utilització de turba en l’assecat del cereal, mostra un caràcter sorprenentment fresc per la zona, la qual cosa fa que puguem considerar-lo com una bona opció per introduir a la gent en el mon dels whiskys fumats.


Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada