dilluns, 30 de setembre del 2013

Bodegas Hispano+Suizas

La tecnología aplicada al mon del vi molts cops no està massa ben vista. Espanya és un país de costums i trobar vins de qualitat tapats amb tap de rosca no entra en els esquemes de la majoria de la gent. Com deia, la gent relaciona el vi amb quelcom rústic i de fet encara hi ha qui imagina un celler com un lloc fred i humit i amb teranyines pel sostre. És cert que encara queden cellers així, especialment a La Rioja, però si mirem les tendencies del vi internacional, és habitual trobar vins completament tecnològics al que es coneix com el Nou Món bé sigui Austràlia, Sud-àfrica o Amèrica (tant al sud com al nord).

Pablo Ossorio (enòleg)
Aquesta tecnología no en té res de dolent si se’n fa un bon us. En aquest cas, a Bodegas Hispano+Suizas apliquen la tecnologia per tal de mantenir i preservar al màxim totes les característiques primàries del seu raïm. I es que sense aquesta tecnologia seria molt difícil poder trobar un pinot noir o un sauvignon blanc de qualitat en una regió com Utiel Requena,  Valencia.
Els vins del celler, encapçalats per Pablo Ossorio, es podrien definir com vins amb nas mediterrani, madurs, amb molta vigorositat de fruita i notes acompotades, però per altre banda tenen una boca completament atlàntica, preservant perfectament l’acidesa i amb un final llarg i persistent.

Elaboren tres vins monovarietals, un blanc, l’IMPROMPTU, és un sauvignon blanc fresc i complexa en nas i cremós i delicat en boca. El BASSUS PINOT NOIR, és un negre que busca sorprendre per la seva alegria aromàtica i amb un pas per boca subtil i femení.
El tercer vi elaborat amb un únic tipus de raïm és el “BOBOS” FINCA CASA LA BORRACHA 2011, la novetat d’enguany. El celler ja tenia en ment utilitzar una de les varietats autòctones més interessants com la bobal per donar profunditat, color i tipicitat a alguns dels seus vins com és el cas del BASSUS PREMIUM i del QUOD SUPERIUS tots dos elaborats a partir de bobal, cabernet sauvignon, merlot i syrah.
El BOBOS és un monovarietal de bobal de vinyes de més de 70 anys, amb baix rendiment i que dona raïms de gran concentració. Es tracta d’un vi peculiar, amb molta textura, quasi sorrenc, que omple la boca però que manté una agradable sensació de frescor amb el seu final balsàmic. En nas es complexa i de ben segur millorarà la seva expressivitat amb uns quants mesos dins l’ampolla.
Molt properament a Wine Palace per 18,69€ !!
Un altre dia us parlaré dels vins escumosos i dels dolços del celler, també molt interessants i personals.

Salut

Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada