dissabte, 24 de maig de 2014

Vi de Llegenda: SCHLOSS SCHÖNBORN MARCOBRUNN

Sant Cugat del Vallès

Es tracta d'un celler mític de la regió de Rheingau al sud d'Alemanya.  En aquest cas, el Marcobrunn és un vi peculiar per la seva elaboració si tenim en compte que fermenta en tonel de roure i posteriorment envelleix fins a 1 any  dins dels mateixos tonels. Aquest aspecte ajuda a provocar una lleugera oxidació que desencadena una degradació protèica que desarrolla aromes més complexos i profunds en el vi. D'aquesta manera apareixen notes de mineralitat, tófona, gas o palla. A aquests aromes s'hi afegeixen els primaris del propi raïm, en aquest cas les notes de meló madur, codony i lleugeres notes cítriques i d'herbes aromàtiques. Aquestes notes tan caracteristiques del Riesling no sempre apareixen de forma tant evident i es que el fet d'utilitzar raïm procedent de vinyes velles de baix rendiment i gran concentració asseguren la seva presència. Cal destacar també un factor clau com és el clima, molt més fred que en zones mediterranees on els vins de Riesling són poc expressius, per contra de la lenta maduració del raïm en zones fredes on es desenvolupen molts més aromes dins del propi raïm fent així molt més clars aquests trets peculiars de la varietat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada