divendres, 4 de març de 2016

CELLERS COSTERS DEL PRIORAT


COSTERS DEL PRIORAT


Un nou celler incorporat en els darrers mesos a la selecció de Wine Palace és COSTERS DEL PRIORAT. Es tracta d’un projecte jove que s’inicia al voltant de l’any 2002 però que compta amb vinyes pròpies així com de celler on elaborar i convertir en realitat aquest somni de 4 amics de fer vi en una zona màgica com és el Priorat.

Estiguen situats a Bellmunt del Priorat, al cor de la denominació d’Origen. Elaboren un ventall divers de vins però cadascun amb personalitat pròpia. El “pal de paller” del celler, sense cap dubte és el CLOS CYPRES, un vi extraordinari elaborat únicament amb Samsó (Carinyena) d’una parcel·la amb un sòl especialment pobre, amb abundància de pissarra que ajuda a mantenir càlid el subsòl quan comença a fer fred però que dificulta terriblement la feina de les arrels en cerca d'aliment. Malgrat la fermentació i els posteriors 12 mesos de criança en bóta de 500L es mostra extraordinàriament fresc, molt aromàtic, fi, elegant, molt femení i fragant. De fet aquesta serà la tònica en la majoria dels seus vins, però en aquest ho borden. També trobem el PISSARRES, en aquest cas elaborat amb Samsó i Garnatxa i fermentat en inoxidable buscant preservar al màxim la delicadesa del raïm. En aquest cas també es deixa el vi reposar 12 mesos en bóta i el resultat és un vi franc, carnós però de tanins delicats, aromàticament hi predomina la fruita negra i la garnatxa pren força protagonisme. També elaboren una línia de vins més fàcils, per a tots els gustos, i molt llaminers. Per una banda elaboren l’ELIOS, amb Garnatxa, Samsó, Syrah i Cabernet sauvignon, amb una criança que ronda els 10 mesos depenent de la varietat i que es mostra equilibrat, fresc, llaminer i sense arestes. Per altra banda el REFLEXE elaborat únicament amb Garnatxa i de producció limitada, amb una criança similar d’uns 10 mesos. En aquest cas predominen les notes de cirera i pell de taronja, amb un fons balsàmic suau i una textura molt fina. També elaboren un blanc molt destacable, el PISSARRES BLANC un vi singular i sorprenent, fet de Garnatxa blanca, Pedro Ximenes i Macabeu fermentat parcialment en bóta i inoxidable i que es mostra especiat d’entrada, amb notes de mel i flors dolces sobre una base de fruita blanca madura com el codony.

No deixeu de tastar-los!

Ferran Casellas




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada