dimarts, 1 de març del 2016

Article Springbank Destillery: Retorn al passat

Article Springbank Destillery: Retorn al passat


Sense cap mena de dubte, Springbank és una de les millors destil·leries d’Escòcia, i el fet que segueixin treballant de manera artesana té molt a veure en aquest nivell d’excel·lència que tant cerquen constantment.

Un fet diferenciador és que són l’única destil·leria d’Escòcia que es cultiva i malteja la seva pròpia malta. I aquest fet els permet de “jugar” a l’hora de proposar-se elaborar whiskys singulars.

Aquesta inquietud els porta a crear també la marca Longrow, aiguardents elaborats a partir de maltes torbades, que aporten les característiques notes de fum que generalment associem als whiskys de l'illa de Islay.

De fet, Springbank està situada en una península de difícil accés i envoltada de mar, cosa que transfereix als seus whiskys unes notes iodades i salines sorprenents.

La tercera “marca” que creen a la destil·leria és Hazelburn, i en aquest cas el que es proposen és portar l’estil irlandès més suau i fi a partir d’una tercera destil·lació.

En aquest tast hem pogut comparar i contrastar claríssimament aquests 3 estils. Hem tastat:

HAZELBURN CV, envellit en bòtes de Sherry i Bourbon. Fresc i delicat, amb notes cítriques i de fruita madura, notes iodades, salines suaus i nous de macadàmia. En boca es sec, suau, cremós i lleuger. Molt fàcil de beure. Ens van comentar que es el whisky per esmorzar... ;D

Ferran Casellas
Sumiller i Responsable a Wine Palace Barcelona








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada