dissabte, 23 de juny del 2012

Invasió Anglesa al Paradís del Formatge Barcelona



Ahir ens van arribar, ja per fi, els formatges anglesos!!!



Montgomery Cheddar, fet a mà de manera artesanal, de llet crua de vaca, aquest cheddar elaborat a pocs kilòmetres de  Somerset, madurat durant 12 mesos, i embolicat en tela de mussolina, en els prestatges de fusta hi adquireix uns profunds i intensos sabors a nous i cereals. El seu aroma et captivarà.

Montgomery's Cheddar rebut a Av.Sarrià el 21/06/12
Berkswell

Berkswell, deu el seu nom al llogaret de Berkswell la ciutat més propera a la finca. Aparentment es tracta d’un formatge de nova creació, però sembla ser que restaurant l’antiga finca varen trobar una sala on antigament s’hi realitzava formatge. Despres de llargues investigacions sembla que el Berkwell es un dels formatges mes antics d’Anglaterra.
Berkswell
El formatge s’elabora amb llet d’ovella, es deixa acidificar lleugerament i tot seguit es cualla amb cuall animal. Un cop obtenida la cuallada s’escalda per tal d’eliminar humitat i s’aconsegueix una pasta més ferma. Un cop desxerigotat es posa en motlles (antics escorredors) que li donen la seva peculiar forma. En la maduració s’embolica de tela i actua una mica com el clothbinding en un formatge cheddar, el que permet que la humitat s’alliberi i que els sabors es concentrin

Colston Basset Stilton, elaborat molt a prop de Nottingham, és un dels més prestigiosos formatges blaus d’Anglaterra, i és molt dir, en un país on els formatges blaus son, pràcticament, de culte.
Elaborat amb llet de vaca, de pasta premsada, de maduració llarga, complexa i de textura lleugerament friable. 

Apropeu-vos per Sant Cugat o Av. Sarrià i tasteu-los.

Salut, Vi i Formatge
Ferran 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada