Ahir ens van arribar, ja per fi, els formatges anglesos!!!
Montgomery Cheddar, fet a mà de manera artesanal, de llet crua de vaca, aquest cheddar elaborat a pocs kilòmetres de Somerset, madurat durant 12 mesos,
i embolicat en tela de mussolina, en els prestatges
de fusta hi adquireix uns profunds i intensos sabors a nous i cereals. El seu aroma et captivarà.
Montgomery's Cheddar rebut a Av.Sarrià el 21/06/12 |
Berkswell |
Berkswell, deu el seu nom al
llogaret de Berkswell la ciutat més propera a la finca. Aparentment es tracta d’un formatge de nova creació, però sembla ser
que restaurant l’antiga finca varen trobar una sala on antigament s’hi
realitzava formatge. Despres de llargues investigacions sembla que el Berkwell
es un dels formatges mes antics d’Anglaterra.
Berkswell |
El
formatge s’elabora amb llet d’ovella, es deixa acidificar lleugerament i tot
seguit es cualla amb cuall animal. Un cop obtenida la cuallada s’escalda per
tal d’eliminar humitat i s’aconsegueix una pasta més ferma. Un cop desxerigotat
es posa en motlles (antics escorredors) que li donen la seva peculiar forma. En
la maduració s’embolica de tela i actua una mica com el clothbinding en un
formatge cheddar, el que permet
que la humitat s’alliberi i que els sabors
es concentrin
Colston Basset Stilton, elaborat molt a prop de Nottingham, és un dels més
prestigiosos formatges blaus d’Anglaterra, i és molt dir, en un país on els
formatges blaus son, pràcticament, de culte.
Elaborat amb llet de vaca, de pasta premsada, de maduració llarga, complexa
i de textura lleugerament friable.
Apropeu-vos per Sant Cugat o Av. Sarrià i tasteu-los.
Salut, Vi i Formatge
Ferran
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada