Un Personatge amb les idees molt clares...
L’equip de sumillers de Wine Palace va visitar el passat mes de maig els Cellers que composen el grup Alejandro Fernández.
L’equip de sumillers de Wine Palace va visitar el passat mes de maig els Cellers que composen el grup Alejandro Fernández.
Elaborats sota la filosofia d’aconseguir
vins profunds i amb capacitat d’evolucionar, i de fet no trobem cap vi elaborat
a cap dels seus 4 cellers amb menys de 12 mesos de criança en bota.
Una peculiaritat que ens va
sobtar va ser la de que s’utilitza pràcticament al 95% bota Americana, segons
ens explica En Alejandro, perquè es la que millor modula el seu vi i el que més
agrada sempre que els dona a tastar.
Un detall de la personalitat d’aquest
visionari del vi es la pulcritud en totes les instal·lacions.
Varem poder tastar molts vins de
diferents zones, climes i estils però tots ells amb un denominador comú:
complexitat i profunditat.
El Vinculo 2003, de la Mancha, vigorós i amb
textura, amb menys acidesa que la resta de vins que varem anar tastant desprès
però sorprenentment fresc tant per la zona com per la collita. Ens explica que
ells son sempre els primers en collir a mitjans agost per mantenir aquesta frescor
en tots els seus vins.
Sorprenent Paraje La Golosa Gran Reserva
2003, complexa i vellutat, molt agradable de beure.
Dehesa La Granja, en un somni paradisíac
de prats verds, bestiar i tranquil·litat, s’elaboren vins de tall més modern,
amb més color i fruita, malgrat seguir la mateix línia que la resta. Personalment,
per mi, van ser els mes interessants de tots.
Ovella Churra auòoctona de la zona |
Varem poder tastar el formatge
que elabora artesanalment amb llet de ovella Churra. Espectaculars!!
La visita ens va portar fins a
Roa, a pràcticament 950
metres d’alçada on elaboren el Condado de Haza. Aquesta
ubicació i la climatologia tant peculiar, fan d’aquest, un vi facil de beure,
molt agradable, amb fruita però que aguanta molt be els anys en ampolla. Aquí
també varem tenir la sort de tastar Alenza 1995, Alenza 2001 o un Condado de
Haza de 1996 i del 2007.
Per últim, Pesquera, bressol del
seu projecte on realment vam gaudir de grans ampolles com Pesquera Janus Gran
Rerserva 1986, Pesquera Gran Reserva 1996 i Pesquera Milenium 1996 entre d’altres,
tots ells formidables.
Salut i Vi
Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona
Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada