divendres, 29 de gener del 2016

Tast amb sumillers de Wine Palace : Alvaro Palacios

El tast l'hem començat amb el La Vendimia 2014, un garnatxa amb tempranillo fresc, amb molt poca bota i amb una fruita fresca molt agradable. A continuació hem tastat La Montesa, amb una criança més llarga pero amb el pas per bota molt ben integrat. El Placet, l’únic vi blanc d’Alvaro Palacios i que hem tastat al final ens ha aportat frescura i complexitat. Un vi blanc molt complert òptim per acompanyar carns blanques, àpats especiats i peixos blaus com una sardina a la brasa.

Un cop situats a la zona que el va veure créixer com a estrella del panorama vinícola, el Priorat, ens sorprenen tots els seus vins. El Camins del Priorat, subtil, amb molta fruita i flor blava. Les Terrasses 2014, encara jove però amb un gran potencial, amb un perfum extraordinari i un final balsàmic suau i fresc com si enflairessim un ramet de fonoll. El Dofi 2012, mereix una menció especial. És un vi formidable, molt llarg en nas, complexa peró molt net, ple de matisos i que no deixa de sorprendre cada cop que poses el nas a la copa.
Per últim, hem tastat els vins del Bierzo, un projecte al més pur estil borgonyó, no només conceptualment en quant a l’origen i motiu de cada vi, sinó també pels perfils que mostren tots ells. El Pétalos del Bierzo, molt intens i aromàtic, amb un punt tosc i simple que et transporta a la vinya salvatge de la zona. El Corullón, el nexe d’unió de tots els seus vins i que expressa amb gran claredat el que representa l’equilibri dels vins del Bierzo, amb perfum i elegància, però també rústic i amb matisos torrats i de grafit.

Tots ells, i cadascun amb les seves tipicitats, mostren com a fil conductor l’elegància, el perfum i la delicadesa que els ha inculcat Alvaro Palacios.

Un tast magnífic.


Ferran Casellas
Sumiller i responsable als Wine Palace Barcelona










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada