dimarts, 5 de novembre del 2013

Domaine Fèvre, AOC Chablis (2a part)


Seguint amb l'article del més passat sobre la regió de Chablis avui comentem la classificació dels grans vins de la zona.
Distició pel 1er Cru Fourchames

Despres dels Petit Chablis i els "generics " Chablis" els segueixen els Chablis Premier Cru que generalment són els més coneguts doncs la relació qualitat-preu és força bona. Els Premier solen ser fermentats i posteriorment envellits en bóta i expressen més clarament la mineralitat que comentavem abans. Són vins amb més carácter i expressivitat i tenen una longevitat mes gran doncs evolucionen correctement fins els 5-6 anys. Els Premier Cru indiquen el nom de la vinya (cru) especifica d’on proveé el raïm. Algunes de les 1er CRU més importants són “Fourchames” o “Montée de Tonnerre”, “Mont de Milieu” o “Vaulorent” . Domanine Fèvre elabora tres CHABLIS 1er CRU, el “FOURCHAMES”, seguint el tall clàssic de la zona amb molta fruita madura (poma vermella, pera i codony) i bones notes minerals, torrats i lleugerament làctic. És una de les vinyes de més prestigi. El “MONT DE MILIEU” és un dels vins més fins i elegants del celler i el “VAULORENT” és el mimat de la casa. Gaudeix d’orientació sud i els sols són molt rics en fossils i calcàris, donant un vi de gran complexitat mineral i bona capacitat d’envelliment.


Per últim, els Chablis Grand Cru. En aquest cas parlem de les millors vinyes, totes elles orientades al sud i en costers propers al riu Serein. La Nathalie i en Gilles elaboren el seu Grand Cru  de la vinya coneguda com “LES PREUSES”, un vi harmoniòs i subtil, molt complexe i mineral amb notes de massapà, vainilles i torrats. Un vi formidable.

Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada