Seguint amb l'article del més passat sobre la regió de Chablis avui comentem la classificació dels grans vins de la zona.
Distició pel 1er Cru Fourchames |
Despres dels Petit Chablis i els "generics " Chablis" els segueixen els
Chablis Premier Cru que generalment són els més coneguts doncs la relació
qualitat-preu és força bona. Els Premier solen ser fermentats i posteriorment
envellits en bóta i expressen més clarament la mineralitat que comentavem
abans. Són vins amb més carácter i expressivitat i tenen una longevitat mes
gran doncs evolucionen correctement fins els 5-6 anys. Els Premier Cru indiquen
el nom de la vinya (cru) especifica d’on proveé el raïm. Algunes de les 1er CRU
més importants són “Fourchames” o “Montée de Tonnerre”, “Mont de Milieu” o
“Vaulorent” . Domanine Fèvre elabora tres CHABLIS 1er CRU, el “FOURCHAMES”,
seguint el tall clàssic de la zona amb molta fruita madura (poma vermella, pera
i codony) i bones notes minerals, torrats i lleugerament làctic. És una de les
vinyes de més prestigi. El “MONT DE MILIEU” és un dels vins més fins i elegants
del celler i el “VAULORENT” és el mimat de la casa. Gaudeix d’orientació sud i
els sols són molt rics en fossils i calcàris, donant un vi de gran complexitat
mineral i bona capacitat d’envelliment.
Per últim, els Chablis Grand Cru. En aquest cas parlem de
les millors vinyes, totes elles orientades al sud i en costers propers al riu
Serein. La Nathalie i en Gilles elaboren el seu Grand Cru de la vinya coneguda com “LES PREUSES”, un
vi harmoniòs i subtil, molt complexe i mineral amb notes de massapà, vainilles
i torrats. Un vi formidable.
Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada