divendres, 15 de novembre del 2013

Irish Coffee Gin&Tonic

Dificultat: Alta
Preu: €€ (de € a €€€€)

Aquest és un dels cocktails de la carta de la prestigiosa cocteleria Dry Martini de Javier de las Muelas a Barcelona. És un gin&tonic original i sorprenent, magnific per prendre a mitja tarda o de sobretaula especialment quan comença el fred.

La ginebra no coincideix amb la nostra recepta doncs creiem que amb la nova 9 de Mascarò encara queda millor el combinat. La foto va ser realitzada a Wine Palace per l'article de la revista Epicur sobre Gin&Tonics.

Necessitem:
Gin 9 de Mascaró
Kahlúa (licor de café)
Tónica Thomas Herny
Canyella
Nou moscada
Crema de llet

Preparacions previes:
Posar la crema de llet al congelador una estona doncs com més freda estigui més densitat guanya.

Per aquest combinat es interessant d’elaborar-lo amb vas tipus “sidra” per conseguir un millor efecte. Introduir-hi el gel (4 o 5 glaçons) i una branca de canyella llarga. Servir 2 cl. de Kahlúa, 5 cl. de Gin 9 de Mascaró, remenar amb la cullera imperial i introduir-hi els 20 cl. d’una Tónica Thomas Henry i donar un parell de voltes més a tot el preparat.
Treure del congelador la crema de llet que hi teniem reservada i amb l’ajut de la própia cullera imperial servirem la crema de llet mirant de que quedi per el damunt amb el mateix efecte que en un Irish Coffee. Per finalitzar ratlla pel damunt una mica de nou moscada.
El Gin&tonic s’ha de prendre sense remenar. D’aquesta manera en cada glop gaudirem de la sensació d’entrada refrescant i cruixent de la tónica i la ginebra i al mateix temps rebràs l’entrada de la crema que t’aprotarà textura i suavitzarà el seu gust.

Una experiencia formidable.

Adjunto un enllaç on ensenyem a preparar un Irish coffee per que us serveixi per entendre la técnica!!

Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada