dimarts, 10 de desembre del 2013

Whisky Tomintoul: the gentle dram of Speyside


Tomintoul Destillery va ser fundada el 1964 seguint la tradició dels darrers 300 anys a la regió. La seva situació és privilegiada just al costat de la font d’aigua Ballantruan al cor de Glenlivet. Si tenim en compte que el principal ingrediente del whisky és l’aigua, aquesta situació rep una gran rellevància. 
Els Whiskys deTomintoul es caracteritzen per la seva dolçor i finor, però també per la seva creativitat. De fet, podem trobar esperits tant interessants com el PEATY TANG, un whisky que com el seu nom indica és lleugerament fumat a partir de turba natural que es combina perfectament amb la dolçor de les notes fruitoses típiques dels Speyside.




El TOMINTOUL 10ANYS és un whisky fàcil i fragant, amb aromes de fruita fresca i notes dolces de praliné avellanes i vainilla. És una excel·lent opció per introduir-se al món del whisky de malta. Amb el TOMINTOUL 16 ANYS ja trobem un perfil més clàssic d’Speyside però molt fresc, amb notes cítriques i pinzellades d’espècies dolces com cardamom o canyella. També cal destacar els TOMINTOUL 27 ANYS i TOMINTOUL 33 ANYS “SPECIAL RESERVE”, que malgrat aquest llarg envelliment en bota manté una frescor magnifica amb notes de melmelades de cítrics y molta fruita. Un whisky deliciós!!

Uns bons maridatges per aquests whiskys ara que arriben dies assenyalats, podrien ser el Tomintoul 10 anys amb un Formatge Comté de 30 mesos de maduració o bé amb Turró de xocolata blanca amb nyoca de fruits secs de Blanxart. El PEATY TANG pot anar perfectament acompanyant Xocolata negra amb alt contingut de cacau o fins i tot amb un Formatge Cendrat de cabra de Mas Rovira.*
*Els formatges els podeu trobar a les botigues amb xarcuteria selecta com a Sant Cugat del Vallès i Barcelona Sarrià.

Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada