Tomintoul
Destillery va ser fundada el 1964 seguint la tradició dels darrers 300 anys a
la regió. La seva situació és privilegiada just al costat de la font d’aigua
Ballantruan al cor de Glenlivet. Si tenim en compte que el principal
ingrediente del whisky és l’aigua, aquesta situació rep una gran rellevància.
Els Whiskys deTomintoul es caracteritzen per la seva dolçor i finor, però també per la seva
creativitat. De fet, podem trobar esperits tant interessants com el PEATY TANG,
un whisky que com el seu nom indica és lleugerament fumat a partir de turba
natural que es combina perfectament amb la dolçor de les notes fruitoses típiques
dels Speyside.

Uns bons maridatges per aquests whiskys ara que arriben dies assenyalats, podrien ser el Tomintoul 10 anys amb un Formatge Comté de 30 mesos de maduració o bé amb Turró de xocolata blanca amb nyoca de fruits secs de Blanxart. El PEATY TANG pot anar perfectament acompanyant Xocolata negra amb alt contingut de cacau o fins i tot amb un Formatge Cendrat de cabra de Mas Rovira.*
*Els formatges els podeu trobar a les botigues amb xarcuteria selecta com a Sant Cugat del Vallès i Barcelona Sarrià.
Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada