dimecres, 13 de febrer del 2013

Deutsch Weine im Wine Palace!!


MOSEL
Fins els anys 80, Mosel, se la considerava una regió més interessant per els seus blancs dolços que per vins secs. Malgrat això, en els darrers anys, alguns dels elaboradors més prestigiosos han optat per elaborar vins de qualitat. En aquest cas, Theo Haart, de Reinhold Haart, situat a Piesport, ens sorprèn per les seves elaboracions fresques i aromàtiques, amb una acidesa pujada que caracteritza tots els seus vins.

Haart to Heart Riesling 2010
Weingut Reinhold Haart
Aroma intens, floral i amb molta fruita blanca (codony i poma vermella), pruna i final lleugerament mineral. Boca de gran amplitud, sec i melós.
Es tracta d’un vi informal i fàcil d’entendre, i malgrat no se li demana una gran profunditat, amb el pas del temps va evolucionant lleugerament en copa. Molt interessant relació qualitat/preu.

PFALZ (PALATINAT)
És la segona regió vinícola d’alemanya en dimensions amb mes de 24.000ha. Ja els Romans havien gaudit dels vins de la zona, doncs s'han descobert cellers subterranis en els darrers anys on antigament s'hi guardava el vi.
És també, una de les regions més càlides del país, fet fàcilment reconeixible en tots els seus vins. Un altre aspecte a tenir en compte d’aquesta regió, es l’ample ventall de sòls que s’hi pot trobar, la qual cosa amplia molt el ventall de perfils de vi que podem trobar. Entre molts altres, els sòls més habituals són pissarrosos, cal de closques, pòrfirs o granítics. Les millors vinyes de la regió es troben a les poblacions de Kallstad, Wachenheim o Ruppertsberg, d’on són alguns dels millors vins de Bürklin-Wolf.


Rupperstberger Riesling Trocken 2010
Dr. Bürklin-Wolf
Vinyes en coster al costat del Rin
Un dels cellers referents, no només al Palatinat, sinó també a tot Alemanya. Al ser una regió càlida, els vins tenen tendència a ser més voluminosos, amb un nas més tropical de fruita groga madura (préssec de vinya). Són vins en constant evolució, i en aquest Ruppertsberger R.T. de 2010 podem començar a percebre, un cop obert, de les característiques notes d’hidrocarburs, (gas, petroli mineral). Un vi per gaudir amb calma amb una bona selecció de formatges de pasta cuita.

RHEINGAU
És una de les regions més petites de Alemanya i malgrat això és també una de les més conegudes. Els microclimes creats per el riu Rin a les pendents, donen uns Rieslings de gran qualitat.

Estate Rüdesheim Riesling Trocken 2010
Georg Breuer
Aquest celler va marcar molt decididament el camí a seguir dins la regió. Posseeix algunes de les millors vinyes del prestigiós poble de Rüdesheim.
L’Estate Rüdesheim R.T. és un vi madur, sec i amb molta personalitat. Els aromes son de fruites grogues fresques (albercoc i pruna), flors dolces i mel. Evoluciona lleugerament cap a notes minerals.

Salut i Vi

Ferran Casellas




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada