dimecres, 30 d’octubre del 2013

Bodegas Enguera, territori Verdil

Cuan parlem de vins, la peninsula ibèrica la podriem dividir en 3 parts tenint en compte els diferents climes i geografia. Així, tenim els blancs aromàtics del nord oest (Rueda, Rias Baixas, Valdeorras) que provenen de clima Atlàntic, els vins de l’altiplà peninsular amb un clima marcadament Continental que ens dona vins glicèrics, densos i amb cos (Rioja, La Mancha, Mentrida, Ribera de Guadiana) i per últim els vins de clima Mediterrani. Aquests són els més dificils de definir en un sol grup doncs des del Coll de Roses fins a Sanlúcar de Barrameda pots trobar centenars de petits microclimes degut a l’especial orografia de tot el litoral mediterrani.



Així trobem cellers tant interessants com el que us presentem avui, Bodegas Enguera.
Es tracta d’un petit celler situat al sudoest de la provincia de València. Compta amb 160ha de vinyes repartides per diferents zones dins de la DO València.
Alguns del vins que podeu trobar a les nostres botigues són el BLANC D’ENGUERA, un vi interessantissim elaborat amb una varietat típica de la Vall dels Alforins, la Verdil. També esta compost a parts iguals amb un 10% de Chardonnay, Viognier i Sauvignon blanc. És un vi passat lleugerament per bóta, complexe, amb notes cítriques (aranja i bergamota), flors dolces, notes de mel i un final exotic (litxi i nespre). En boca és vigoròs però molt elegant. Personalment crec que es un dels millors vins blancs espanyols que he tastat aquest any. Per altre banda el DIS=TINTO, elaborat amb Tempranillo i Syrah és un vi golòs i consistent, amb una lleugera criança en bóta que li aprota estabilitat. Predominen les notes de fruita vermella (grosella, gerd i melmelada de cirera), notes de resina de pi, lleugers torrats i espècies dolces (cacao i pebre de jamaica).

Un altre vi molt particular del celler és el VI DE GEL de Verdil veremat el mes d’octubre amb un potencial de 13º d’alcohol. Es fermenta parcialment per tal d’obtenir un vi amb 9º i la resta de sucre queda residual aprotant dolçor, densitat i fruitositat. Carácter molt citric (aranja i pell de llimona confitada), notes minerals, mel i especies dolces (canyella). Un fantàstic vi dolç natural de sobretaula o per acompanyar postres de fruita o xocolata.
Per últim cal destacar que el propi celler elabora una gama de vins joves (blanc, rosat i negre) molt interessants i amb molt bona relació qualitat-preu, el CASA LLUCH que deuen el nom al d’una de les finques més importants propietat del celler.

El celler, preocupat per deixar un món millor del que s'han trobat treballen per tal de descubrir millors maneres de tractar la vinya i han estat certificats per la seva no agresió al medi. En podeu llegir més AQUÍ!

Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada