El passat cap de setmana 19 i 20 d’octubre es va celebrar
com es ja costum desde fa centenars d’anys, la fira més antiga del nostre pais,
Sant Ermengol. En aquesta fira reb especial importancia la trobada de
formatgers del Pirineu ( amb formatgers de França, Pais Vasc, Navarra i
Catalunya) i dins la qual s’organitza el consurs més important de formatges
artesans de Catalunya.
Aquest any vaig tenir el plaer de poder participar com a
Jurat Técnic del concurs on es reuneixen més de 140 formatges artesans i fins a
40 jutges de reconegut prestigi en el sector com Enric Canut, Pep Palau, Ada
Parellada o Xavier Bordetes.
En aquesta ocasió em va tocar tastar i jutjar els formatges
de la categoria “Ovella de Quallada Enzimàtica” on la varietat i la qualitat es
realment espectacular. Varem tastar fins a 34 formatges d’ovella de diferents
formes, gustos i estils entre els quals hi havia Idiazabals (fumats i sense
fumar), formatges de pastor de Navarra, alguns Pirinée Brebis o formatges molt
interessants també de Catalunya.
Malgrat la dificultat varem poder seleccionar els 3
finalistes (or, plata i bronze).
Recordeu, que tots aquests formatges artesans els podeu
trobar a les botigues Wine Palace de Barcelona Av. Sarrià, Sant Cugat del
Vallès i Roses i molt properament també a WP Girona.
PS: Per motius de temps vaig haver de marxar abans de l'entrega de PREMIS 2013 i encara no s'han publicat a internet. Tot just es publiquin us els farem saber!!
Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada