divendres, 25 d’octubre del 2013

Fira de Formatges de Sant Ermengol 2013


El passat cap de setmana 19 i 20 d’octubre es va celebrar com es ja costum desde fa centenars d’anys, la fira més antiga del nostre pais, Sant Ermengol. En aquesta fira reb especial importancia la trobada de formatgers del Pirineu ( amb formatgers de França, Pais Vasc, Navarra i Catalunya) i dins la qual s’organitza el consurs més important de formatges artesans de Catalunya.
Aquest any vaig tenir el plaer de poder participar com a Jurat Técnic del concurs on es reuneixen més de 140 formatges artesans i fins a 40 jutges de reconegut prestigi en el sector com Enric Canut, Pep Palau, Ada Parellada o Xavier Bordetes.
En aquesta ocasió em va tocar tastar i jutjar els formatges de la categoria “Ovella de Quallada Enzimàtica” on la varietat i la qualitat es realment espectacular. Varem tastar fins a 34 formatges d’ovella de diferents formes, gustos i estils entre els quals hi havia Idiazabals (fumats i sense fumar), formatges de pastor de Navarra, alguns Pirinée Brebis o formatges molt interessants també de Catalunya.
Malgrat la dificultat varem poder seleccionar els 3 finalistes (or, plata i bronze).




Recordeu, que tots aquests formatges artesans els podeu trobar a les botigues Wine Palace de Barcelona Av. Sarrià, Sant Cugat del Vallès i Roses i molt properament també a WP Girona.

PS: Per motius de temps vaig haver de marxar abans de l'entrega de PREMIS 2013 i encara no s'han publicat a internet. Tot just es publiquin us els farem saber!!

Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada