dimecres, 25 de setembre del 2013

Brew Dog, cervesers punk

Malgrat a Catalunya i la resta de l’estat espanyol el mon de la cervesa artesanal i de qualitat segueix sent minoritari, a la resta d’Europa hi ha cervesers (o Brouaters, com diu l’amic Barrachina de cervesaencatala.blogspot.com) que ja comencen a assolir un grau de maduresa que els fa entrar de ple dret entre els millors del planeta.

Una gran cervesa no ha de ser una cervesa extrema. Aquestes cerveses van destinades a un públic molt freak que busquen cerveses molt específiques com les “single hop series” de Mikkeler o cerveses d’estils practicament irreconeixibles amb amargors extremes com algunes IPA (Indian Pale Ale) que han anat apareixent.
Una de les cerveseries que més ha impactat en el panorama internacional és BREWDOG, d’Escòcia. Elaboren cerveses de manera artesanal i tenen un gran ventall d’estils, la majoria d’ells, molt ben interpretats. La seva cervesa “estrella” és sense cap dubte la PUNK IPA, una Pale Ale amb 45 IBU amb aromes d’herba fresca, molla de pa, cítrics i matisos de fruits secs.

Altres cerveses destacables son la 5 A.M. Saint, és tracta d’una cervesa amb cos però fàcil de beure. Color ambarí amb lleugers torrats degut a l’ús de maltes CARA les quals es deixen assecar a baixa temperatura durant un llarg periode per tal de caramel·litzar els sucres interns del gra (d’aquí el nom CARAmalt). d’aroma molt fresc de fruita cítrica, resina de pi i caramel. De fons un constant d’herba fresca recent tallada degut a l’adició de llúpols en sec. Amargor intensa peró ben integrada.

Us animem a descobrir l’apasionant món de la cervesa!!

Ferran Casellas
Wine Palace Barcelona

Pots coneixer als protagonistes a WE ARE BREWDOG!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada